Voor studenten

Wij maken onze Kleine Consultants groot!

Wil jij het meeste uit je studententijd halen en praktijkervaring opdoen als consultant terwijl je tegelijkertijd trainingen ontvangt van top-tier strategy consultancy kantoren? Goed nieuws: dat is precies wat De Kleine Consultant jou kan bieden! Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent dat ons team komt versterken!

Onze Kleine Consultants helpen echte klanten, ontmoeten studenten uit hun eigen stad en van andere steden én leren van grote consultants door trainingen en coaching. Wij richten ons vol op jouw persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van een waardevol netwerk en laten jou in contact komen met de (maatschappelijke) organisaties van de toekomst. Kortom, zo maken wij onze consultants groot!

Persoonlijke ontwikkeling

De Kleine Consultant is de eerste door studenten gerunde non-profit strategieconsultant van Nederland. We bieden jong academisch talent de kans om zich naast hun studie te ontplooien tot strategie consultant. In een ontspannen sfeer kun je aan de slag gaan om jezelf te ontwikkelen in zowel harde vaardigheden zoals Excel en het doen van analyses als persoonlijke vaardigheden zoals presenteren en communicatie. Zo doe je ervaring op die je kunt gebruiken in de rest van je professionele carrière.

Lees verder

Contact met de klant

Onze Kleine Consultants bieden strategisch advies aan een diverse groep van ondernemingen. Van startup tot middelgrote onderneming, een stichting of NGO. Wij geloven dat een goed advies echt een impact kan maken. Dat doen we voor een non-profit prijs. Sinds onze oprichting in 2008 hebben we al meer dan 700 organisaties verder mogen helpen.

Lees verder

Waardevol netwerk

Wij leren elke dag van onze partners die ons helpen bij onze projecten en ons trainen. Onder die partners bevinden zich onder andere de grote strategiekantoren: Kearney, BCG, Bain & Company, McKinsey & Company, Strategy& en OC&C. Onze Kleine Consultants bezoeken regelmatig trainingen van onze partners of krijgen coaching bij hun projecten. Deze bedrijven krijgen op hun beurt weer een waardevolle poule van talent. Naast een netwerk bij grote kantoren, bouw je ook een groot netwerk van medestudenten op. Onze alumni komen op zeer verschillende maar toffe projecten terecht, houden vaak tot lang na hun DKC-carrière contact met elkaar én zijn altijd bereid een mede DKC’er te helpen!

Lees verder

Jij hebt talent!

Schuilt er een Kleine Consultant in jou? Het maakt niet uit wat je gender, etniciteit, seksualiteit, religie en culturele- of studieachtergrond is. Wij zijn op zoek naar wat jij als unieke bijdrage kan leveren aan De Kleine Consultant. Onze Kleine Consultants onderscheiden zich door hun kwaliteiten:

analytisch

Analytisch

Het vermogen om problemen te structureren, gegevens te analyseren, creatieve oplossingen te vinden en aanbevelingen te formuleren.

nieuwsgierig

Nieuwsgierig

Het enthousiasme om graag op onderzoek uit te gaan, te willen weten hoe het écht zit en je horizon te verbreden.

ondernemend

Ondernemend

Het zien en grijpen van kansen, initiatief nemen en een stapje extra zetten om het beste te realiseren.

teamspeler

Teamspeler

Kleine Consultants zijn communicatief sterk, werken graag samen in een divers team, zijn professioneel en inspireren en motiveren anderen.

Benieuwd hoe het is om een Kleine Consultant te zijn?

Op LinkedInFacebook en Instagram kan je al een beeld krijgen van hoe we met elkaar samenwerken. Daarnaast heb je hier op de website ook al allerlei informatie kunnen vinden. Wil je echt een volledig beeld? Kom dan naar één van onze informatieavonden of drink een koffie met een van onze consultants. Daar vertellen we precies wat Kleine Consultants doen, maar bovenal wat ze allemaal leren.

Ben jij benieuwd naar de Kleine Consultant, maar weet je nog niet of het echt iets voor jou is? Kom dan kennismaken! Drie keer per jaar organiseren we informatieavonden, maar je kunt het gehele jaar door met een van onze consultants een kopje koffie drinken.

Informatieavonden

De Kleine Consultant is actief in negen steden in Nederland: Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wageningen. Elk van deze steden organiseert in februari, mei, en oktober een informatieavond, tussen de een en drie weken voor de sollicitatiedeadline. Tijdens deze informatieavond wordt ingegaan op wat het betekent om een Kleine Consultant te zijn: wat je doet, wat je leert, en wat we van je verwachten. Ook krijg je de mogelijkheid om zelf met onze allereerste case aan de slag te gaan: in kleine groepjes lossen jullie deze op en presenteren jullie oplossingen aan een jury van huidige Kleine Consultants. Zo krijg je de kans kennis te maken met onze organisatie en ons vakgebied. Aan het einde van de avond kun je op de borrel kennismaken met onze consultants! Natuurlijk is er ook ruim tijd om vragen te stellen.

Koffiemomentje

Mocht je nou verhinderd zijn voor onze informatieavond, follow-up vragen hebben, of op een ander moment van het jaar nieuwsgierig zijn, kun je ook altijd een koffiegesprekje met een huidige consultant aanvragen. Dit is geheel informeel en vrijblijvend en heeft verder ook geen invloed op jouw sollicitatie. Je hiervoor aanmelden kan op veel verschillende manieren: je kunt een mailtje sturen naar stad@dekleineconsultant.nl, een berichtje sturen naar de instagram van De Kleine Consultant in jouw stad, of onderstaand formulier invullen.

"Mijn tijd bij De Kleine Consultant is voor mij met afstand de meest leerzame ervaring in mijn leven geweest, tot nu toe."

Leon Bosma – oud-director De Kleine Consultant Leiden

Solliciteren

Wij zijn altijd opzoek naar studenten die ons team komen versterken! Een vereiste is dat je een VWO diploma hebt, een WO opleiding volgt en -eventueel verspreid over verschillende studies- ten minste 60 ECTS hebt gehaald. Eerdere ervaring in consulting (bijvoorbeeld via een stage) is niet vereist. Wij kijken voornamelijk naar hoe jij met jouw achtergrond (in de breedste zin van het woord: studie, cultureel of sociaal-economisch) een unieke bijdrage kunt leveren aan De Kleine Consultant.

CV, cijfers & motivatie
Competentie & case interview
Fit interview
1
2
3
Voorselectie op “harde criteria”
- VWO diploma
- WO student met meer dan 60 ECTS
- Goede studieresultaten: >7 gemiddeld
- Gave nevenactiviteiten of ervaring
- Motivatiebrief met:
Waarom pas jij bij De Kleine Consultant?
Wat spreekt je aan, aan De Kleine Consultant?
Wat wil je graag leren?
(Maximaal 1 A4'tje)
Gesprek waarbij wordt gelet op onderstaande aspecten
- Motivatie
- Ambitieus
- Creatief
- Ondernemend
- Sociaal
- Teamplayer
- Analytische vaardigheden
- Out-of-the-box denken
- Presteren onder druk
- "Business sense"
Fit met de organisatie
- Fit met onze waarden
- Bijdrage leveren aan organisatie

Een typische Kleine Consultant

Kleine Consultants zijn gemotiveerd om zichzelf en anderen te ontwikkelen. Ze zijn gedreven door de mogelijkheid tot verbetering, het maken van impact, betrokken bij de organisaties die ze helpen en  grijpen alle kansen aan innovatie. Bovenal doen ze alles met enthousiasme en plezier.

plezier

Plezier

We hebben plezier in wat we doen en maken plezier met elkaar. Kleine Consultants weten dat maar al te goed: na hard werken komt ontspanning!

ambitie

Ambitie

Het beste uit jezelf én uit elkaar willen halen. Dat begint voor ons door altijd op zoek te zijn naar verbeterpunten. Dat kan alleen door constant feedback te blijven geven aan elkaar.

betrokkenheid

Betrokkenheid

We zijn betrokken bij de ontwikkeling van onze mede-consultants, onze klanten en begaan met wat voor impact dat heeft op de maatschappij in het geheel!

ontwikkeling

Ontwikkeling

Om jezelf te kunnen ontwikkelen moet je eerst je kwaliteiten en valkuilen leren kennen. We helpen je bij het ontdekken van je potentieel en bieden je alle kansen tot ontwikkeling.

Belangrijke data

Onderstaand zijn de data voor de informatieavonden en sollicitatiedeadlines van de verschillende vestigingen. Onze volgende sollicitatieronde zal in mei/juni plaatsvinden. Zoek jouw stad op voor meer informatie.

Amsterdam

Infoavond
Solliciteren

Delft

Infoavond
Solliciteren

Groningen

Infoavond
Solliciteren

Leiden

Infoavond
Solliciteren

Nijmegen

Infoavond
Solliciteren

Rotterdam

Infoavond
Solliciteren

Tilburg

Infoavond
Solliciteren

Utrecht

Infoavond
Solliciteren

Wageningen

Infoavond
Solliciteren

Plan koffie momentje in