Over ons

Over De Kleine Consultant

De Kleine Consultant is de eerste door studenten gerunde non-profit strategieconsultant in Nederland. Met als hoger doel: wij maken Kleine Consultants en onze klanten groot! We bieden strategisch advies daar waar het de meeste waarde toevoegt. Dat is voornamelijk bij start-ups, non-profit organisaties en maatschappelijke MKB. 

In de afgelopen twaalf jaar hebben we al meer dan 300 strategische projecten uitgevoerd, hebben we meer dan 800 Kleine Consultants groot gemaakt èn zijn we gevestigd in negen Nederlandse steden en in Londen. Ons succes? Onze win-win-win formule: Wij ontwikkelen studenten. Wij helpen onze klanten. Wij leren van onze partners voor wie we een waardevolle talentenpool zijn.

Kernwaarden

Kleine Consultants zijn gemotiveerd om zichzelf en anderen te ontwikkelen. Ze zijn gedreven door de mogelijkheid tot verbetering en het maken van impact, betrokken met de organisaties die ze helpen en  grijpen alle kansen aan voor innovatie. Bovenal doen ze alles met enthousiasme en plezier.

plezier

Plezier

We hebben plezier in wat we doen en maken plezier met elkaar. Kleine Consultants weten dat maar al te goed: na hard werken komt ontspanning!

ambitie

Ambitie

Het beste uit jezelf én uit elkaar willen halen. Dat begint voor ons door altijd op zoek te zijn naar verbeterpunten. Dat kan alleen door constant feedback te blijven geven aan elkaar.

betrokkenheid

Betrokkenheid

We zijn betrokken bij de ontwikkeling van onze mede-consultants, onze klanten en begaan met wat voor impact dat heeft op de maatschappij in het geheel!

ontwikkeling

Ontwikkeling

Om jezelf te kunnen ontwikkelen moet je eerst je kwaliteiten en valkuilen leren kennen. We helpen je bij het ontdekken van je potentieel en bieden je alle kansen tot ontwikkeling.

Raad van Toezicht

Om de stabiliteit en de kwaliteit van De Kleine Consultant te garanderen, staat er een ervaren Raad van Toezicht achter ons, die ons helpt met het opstellen van het beleid en het bewaken van de strategische hoofdlijnen. Deze RvT bestaat uit een vijftal mensen die al vanaf moment één bij DKC betrokken zijn en die onze vraagstukken zowel van binnen als van buiten kunnen zien & begrijpen.

WhatsApp Image 2023-01-23 at 11.59.37 (1)

Raad van Toezicht

OC&C

Remy Peeters

Sandra Dassen

Raad van Toezicht

Parcom

Sandra Dassen

Marc-Jan

Raad van Toezicht

Kearney

Marc-Jan Reumers

Christiaan Henny

Raad van Toezicht

Founder Studysmartwithchris.com

Christiaan Henny

Jesse van der Meij

Raad van Toezicht

Kraft-Heinz

Jesse van der Meij

Marieke Ebbing

Raad van Toezicht

Aberkyn (McKinsey)

Marieke Ebbing

Raad van Advies

Ook staat er een ervaren Raad van Advies achter ons, die ons bestuur persoonlijk ondersteunt en helpt met grotere beslissingen. Deze RvA bestaat uit een aantal ex-DKC’ers met ruime ervaring bij de “grote” consultancy kantoren. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze de ons altijd van effectieve hulp kunnen voorzien binnen een groot scala aan uitdagende situaties. 

Dam_Yvan_van

Raad van Advies

Signify

Yvan van Dam

Matthijs Knijnenburg

Raad van Advies

Strategy&

Matthijs Knijnenburg

Harm-Jan Oldenbeuving

Raad van Advies

Meta

Harmjan Oldebeuving

Manon Cramer

Raad van Advies

&Samhoud

Manon Cramer

Over onze alumni

Alumni van DKC werken grotendeels bij (top) strategie consultants, maar ook in andere industrieën
0 %

van onze alumni werkt als consultant

0 %

daarvan Werkt bij een van onze partners

0 %

Werkt in finance of equity

We zijn trots op onze partners

We worden gelukkig niet alleen geholpen door de raad van toezicht en de raad van advies. Onze partners, de ‘grote consultants’, bewijzen keer op keer weer van grote waarde te zijn voor onze organisatie. Ze voorzien ons van belangrijk advies, geven betekenisvolle trainingen en ondersteunen ons bij lastige vraagstukken. 

Daarnaast maken wij op een laagdrempelige manier kennis met de werkwijze en werkcultuur binnen deze kantoren. Tevens zijn onze consultants op hun beurt een waardevolle pool van talenten voor de partners.

Benieuwd naar de geschiedenis van De Kleine Consultant?

Al twaalf jaar lang mogen we onszelf De Kleine Consultant noemen. In 2008 hadden onze oprichters, Marieke Ebbing, Jacqueline van den Ende en Christiaan Henny nooit gedacht dat de organisatie na twaalf jaar uit negen Nederlandse en een Londense vestiging zou bestaan met meer dan 150 consultants. Hieronder lees je de belangrijkste ontwikkelingen die De Kleine Consultant heeft gebracht waar ze nu is.